Schaalbare cloud architectuur voor flexibele groei

ICEPAY is een Nederlandse Payment Service Provider die een uitgebreid scala aan betalingsmogelijkheden biedt. Bij ICEPAY staan veiligheid en continuïteit centraal, omdat klanten van ICEPAY – waaronder een groot aantal webshops – continu inzicht in hun transacties en absolute zekerheid over hun inkomsten nodig hebben. Om zijn snelle groei en het grote aantal transacties bij te houden, was het noodzakelijk dat ICEPAY zijn IT-landschap opwaardeerde naar een ultra-hoog capiciteitsverwerkingsplatform, met een makkelijk te schalen cloud-based architecture. ICEPAY heeft een Azure- en .Net Core-based oplossing met containers ontworpen, terwijl de Kubernetes orchestrator heeft gezorgd voor gemakkelijk schakelen tussen cloud providers om vendor lock-in te voorkomen.

ICEPAY’s verwerkingsvereisten

ICEPAY verwerkt dagelijks een groot, snelgroeiend aantal betalingstransacties, waaronder alle grote debit- en creditcards, PayPal, SEPA direct debits. Veel van de klanten bij ICEPAY zijn webshops die directe zekerheid van betalingen nodig hebben en inzicht in transacties willen voordat ze hun orders uitvoeren. Snelheid, continuïteit, veiligheid en transparantie zijn daarom de sleutelwoorden bij ICEPAY’s verwerkingsvereisten.

In 2016 besloot ICEPAY zijn oude IT-omgeving radicaal te vervangen: de traditionele inzet van servers en databases belemmerden de ambities van het bedrijf. Steven de Boer, ICEPAY’s Chief Executive Officer, beschrijft de vereiste verandering: “We opereren in een evoluerende markt met extreem snelle ontwikkelingen, maar met lage marges. Om onze voorsprong op de concurrentie te vergroten en te optimaliseren, hadden we een innovatieve oplossing nodig op basis van een schaalbare cloud architecture. Eenvoudig uit te breiden, uiterst betrouwbaar en onuitputtelijke servercapaciteit was hierbij het belangrijkst, maar één ding dat we absoluut wilden voorkomen was vendor lock-in. Hoewel we ons eigen hoogopgeleide IT-team hebben, was aanvullende kennis en ervaring nodig.”

Intelligente, state-of-the art architectuur

ICEPAY is in december 2016 begonnen met het analyseren van de benodigdheden, waaronder een cloud scan. Kort daarna is er een ontwerp van de oplossing gekomen, waarvan de eerste componenten voor betalingsverwerking werden ingezet in de tweede helft van 2017, terwijl andere componenten nog in ontwikkeling zijn.

Steven: “De kern van de nieuwe .NET Core en de Azure-based cloud architecture is een flexibel te schalen set of containers die communiceren via een service bus, waardoor we onbeperkte servercapaciteit kunnen aanbieden. Het database platform is Azure, terwijl the Kubernetes orchestrator zorgt voor eenvoudige schakeling tussen cloud providers. Een treffend voorbeeld hiervan is het feit dat details van betalingstransacties ten alle tijden worden verwerkt en opgeslagen, zelfs als er ergens een storing is. Dit is iets wat uitermate belangrijk is voor onze klanten, omdat hun bedrijf en geld simpelweg ten alle tijden in beweging moeten blijven.”

Wilt u ook continu inzicht in uw transacties hebben en er zeker van zijn dat uw betalingen veilig en snel worden afgehandeld? Meld u nu aan en maak binnen enkele dagen gebruik van uw werkende betaaloplossing.