Betaling via ICEPAY / Stichting ICEPAY

Betaling afgehandeld door ICEPAY

Wanneer uw online betaling is afgehandeld door Payment Service Provider ICEPAY dan ziet u ‘ICEPAY B.V.’ of ‘Stichting ICEPAY’ als incassant op uw bankafschrift staan. Dit houdt in dat de afhandeling van uw online betaling hebben verzorgd. Wij hebben dus geen invloed op de productvoorwaarden, zoals levering, van de door u bestelde producten of diensten.

Payment Service Provider

ICEPAY B.V. is een Payment Service Provider (PSP). Wij maken het voor webwinkeliers mogelijk om diverse online betaalmethodes, zoals bijvoorbeeld iDEAL, creditcard en PayPal aan te bieden in hun webshop. Zo kunt u als consument uw online aankopen bij deze webshops gemakkelijk en binnen een betrouwbare, veilige omgeving betalen.

Veelgestelde vragen

1. Waarom staat er ‘ICEPAY B.V.’ / ‘Stichting ICEPAY’ op mijn bankafschrift?

ICEPAY zorgt ervoor dat uw betaling terechtkomt bij de webshop waar u uw bestelling heeft geplaatst. Wij zijn de eerste partij die uw betaling verwerkt en daarom staat er ‘ICEPAY B.V.’ of ‘Stichting ICEPAY’ op uw afschrift.

Escrow staat voor derdengelden. Derdengelden zijn geldsommen van klanten van ICEPAY. Deze geldsommen worden beheerd door Stichting ICEPAY op grond van de functie van ICEPAY als Payment Service Provider. Deze werkwijze komt voort uit strenge regelgeving en controle op de activiteiten van ICEPAY (en andere PSP’s) vanuit o.a. de Nederlandsche Bank.

Het werken met een Stichting derdengelden heeft twee belangrijke redenen:

  • Derdengelden mogen niet worden gebruikt voor andere doeleinden.
  • In het geval van een faillissement, vallen de derdengelden buiten dit faillissement.

2. Is mijn online betaling veilig?

Als u een transactie via ICEPAY verricht, kunt u ervan uitgaan dat deze op verschillende manieren beveiligd is. Wij dienen ons aan strenge regels te houden die betrekking hebben op o.a. de veiligheid van transactieverkeer.

  • Wij staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en beschikken over een Payment Service Directive (PSD) Licentie.
  • Wij zijn gecertificeerd door Currence, de eigenaar van iDEAL. Daarmee voldoen wij aan de strenge iDEAL en PIN veiligheidseisen van Currence.
  • Verder maken wij gebruik van SSL certificaten. Dit betekent dat u uw online transactie binnen een beveiligde webomgeving verricht. U kunt zelf controleren of de webpagina waar u zich bevindt, beveiligd is. Als in de adresbalk van uw browser https:// met de link van de webshop of Payment Service Provider (ICEPAY) staat, dan weet u dat de pagina beveiligd is.
  • Wij verbinden ons toe aan het gedragscode van de Verenigde Betaalinstellingen Nederland (VBIN).

3. Hoe werkt online betalen via ICEPAY?

U heeft uw bestelling gedaan in de webshop van één van de webwinkeliers die gebruik maakt van ICEPAY. De online betaling die u aan deze webshop heeft gedaan, wordt afgehandeld door ICEPAY. Dit betekent dat wij ervoor zorgen dat uw online betaling wordt overgemaakt naar de rekening van de webshop waar u iets heeft besteld. U kunt dit vergelijken met de activiteiten die een bank verricht om te zorgen dat een betaling van de ene rekening naar de andere wordt overgemaakt.

4. Is mijn betaling ontvangen door ICEPAY?

Voor vragen over de status van uw online betalingen kunt u zich richten tot de webshop waar u uw bestelling heeft geplaatst.

5. Ik heb betaald, maar ik wil mijn bestelling annuleren, heb deze niet ontvangen of wil de bestelling terugsturen?

Wij hebben geen invloed op het verloop van de levering van uw bestelling. Hierover kunt u contact opnemen met de webshop waar u uw bestelling heeft geplaatst.